Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

100-tal EU-migranter bor i kåkstäder i Stockholm

13 jan 2014, 09.14 I Stockholms förorter har det växt upp läger där EU-migranter har byggt upp permanenta skjul. I Högdalen bor mellan 60 och 100 personer i skjul och husvagnar. Och boplatser finns på fler ställen. Enligt uppsökarenheten på Stockholms socialtjänst, har man nyligen hittat ett annat, nytt husvagnsläger med 150 personer. När vintern nu slår till är situationen allvarlig för de boende.

Men det är inte bara i Stockholm som har läger för EU-migranter. I en enkät som Sveriges radio skickade ut till landets kommuner  i november och december, svararade 67 kommuner att de hade hemlösa EU-migranter. Bara 9 svarade att man hade härbärgen dit de är välkomna.

I Stockholm öppnar i dagarna ett extra akut härbärge i Filadelphiakyrkans lokaler, vilket betyder att det finns 58 sovplatser inomhus. Men de flesta hemlösa EU-migranter sover utomhus eller i läger som det i Högdalen.

Källa: SVT ABC Länk till artikeln