Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Allt fler kör med lånecyklar – nya stationer på gång

5 juni 2014, 11.37 Under april månad lånades sex gånger fler cyklar jämfört med samma månad i fjol. Idag finns cykelstationerna i nästan varje kvarter, cyklarna med reklam på bakhjulen och stationerna finns lite överallt och allt fler dyker upp.

Allt fler stockholmare lånar en cykel och det är en ökning med 58 procent jämfört med april samma månad förra året, där kortförsäljningen har ökat med 80 procent.

- Jag tror att det beror på att vi har byggt ut cykelsystemet i ytterstaden. Vi ha expanderat till Hammarby sjöstad, Gröndal, Liljeholmen, Abrahamsberg och Stora mossen, säger Ola Klingenborg, vd för Citybike.

Fler stationer är på väg.

Ola Klingenborg menar att folk har upptäckt hur bra systemet är, och att det dessutom är möjligt att köpa korten på SevenEleven och på Pressbyrån. Men många kort säljs online. Han påpekar att Stockholm har norra Europas största system för lånecyklar och Stockholm har flest lånecyklar per capita i hela världen. Förra året gjordes ungefär en miljon in- och utlåningar av cyklar, detta räknas när man hämtar ut och lämnar tillbaka en cykel.

Tredagarskorten står för ungefär hälften av försäljningen och riktar sig främst till turister, resten är säsongskort där troligen helt vanliga pendlare finns.

Källa: Mitt i Länk till artikeln