Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Bromma flygplats en känslig fråga om det blir maktskifte

15 maj 2014, 13.34 Bromma flygplats kan orsaka bråk vid ett eventuellt maktskifte i höstens val. Miljöpartiet kräver nedläggning inom tre år.

Miljöpartiet i Stockholm vill lägga ner flygplatsen och istället bygga bostäder. Vänsterpartiet står bakom Miljöpartiets krav och Centerpartiet och Socialdemokraterna håller dörren öppen för att stänga flygplatsen, enligt Dagens Industri.

För att stänga Bromma flygplats måste ett beslut komma från regeringen. Socialdemokraterna på riksnivå är inte intresserade av att korta av avtalet.

Swedavia har avtal till 2038. Enligt Daniel Helldén oppositionsborgarråd för Miljöpartiet, kan avtalet sägas upp på tre år. Man vill då sanera marken och bygga 50.000 bostäder och 30.000 arbetsplatser.

Swedavia räknar med att investera en miljard kronor för förbättrande av start- och landningsbanor.

Källa: SVT ABC Länk till artikeln