Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

DI: Så stort är stockholmarens bostadsklipp

25 april 2014, 09.37 Var tredje stockholmare, drygt 500.00 har gjort en vinst på sina bostadsaffärer. Snittvinsten är över miljonen. Det visar en undersökning gjord av Opinion Stockholm på uppdrag av fastighetsmäklaren Bjurfors. Undersökningen har ställt frågor om bostadskarriären ur ett tioårsperspektiv.

En stor andel av vinsterna har investerats i nya boenden som fortsatt att öka i värde på grund av prisstegringar, säger Bjurfors vd Pontus Kopparberg i ett pressmeddelande.

I snitt har den som tjänat pengar på sitt bostadsköp gått plus med 1,1 miljoner kronor under den senaste tioårs perioden. Vanligaste bostadsklippen är i 500.000 kronors klassen.

Vanligast är klippen bland bostadsrättsägare än villaägare, 47 procent av bostadsrättsägarna har tjänat på sin bostadsaffär motsvarande siffra 39 procent bland villaägarna.

Totalt svarade 1236 stockholmare och representerar populationen sett till bakgrundsfaktor som ålder, kön och inkomst.

Källa: Dagens Industri Länk till artikeln