Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Dyrt att vara student i Stockholm

23 april 2014, 11.00 Det är dyrt att studera i Stockholm. Kostnader för kollektivtrafik och höga boendekostnader gör att studenter i Stockholm har mindre pengar i plånboken. Det visar sig att genomsnitsstudenten i Sverige går back 849 kronor i månaden, medan stockholmsstudenten går back 1468 kronor i månaden. En av anledningarna är bland annat bostadsbristen.

Teo Strömdahl Östberg, ordförande i Stockholms studentkårers centralorganisation menar att boendesituationen inte varit så dålig sedan 60-talet.

Stockholms studentkårer hade bjudit in politiker från de olika blocken för samtal om att förbättra studenters situation, då var fokus på boendesituationen.

Både Moderaterna och Socialdemokraterna är överens om att de vill se ändring och öka bostadsbygget. Regina Kevius (M) stadsbyggnads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad menar att byråkratin har satt käpparna i hjulet de senaste åren.

Källa: SVT ABC Länk till artikeln