Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Arbetslösheten bland unga ökar, här har det fördubblats

9 maj 2014, 10.07 Arbetslösheten i Botkyrka har ökat kraftigt de senaste åren, värst drabbade är Fittja och Alby. Idag arbetar fler unga entreprenörer med att hjälpa ungdomar att få jobb.

Krisen 2008 drabbade alla i samhället och sedan dess har arbetslösheten bland unga ökat i Botkyrka och det är stora skillnader mellan kommundelarna. Störst arbetslöshet är i Fittja och Alby där mellan 14 till 15 procent är arbetslösa.

Enligt Arbetsförmedlingens analytiker är ökningen i Botkyrka främst störst bland grupperna lågutbildade, utomeuropeiska födda, personer med funktionsnedsättning eller i åldern 55 till 64 år.

I norra Botkyrka arbetar unga entreprenörer som hjälper andra ungdomar till att hitta jobb. På cv-labbet på Grunden vid Subtopia i Alby som hjälper unga arbetssökande med bland annat cv, personligt brev och träning inför anställningsintervjuer.

Källa: Mitti Länk till artikeln