Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Lång väntan på fritidsgård i Alby

17 april 2014, 09.47 Under åtta års tid har ungdomarna i Alby fått vänta på en fritidsgård. Politikerna i kommunen har lovat gemensamma utrymmen med plats för läxhjälp, coachning för körkort, aktiviteter för de som är äldre än 16 år. För åtta år sedan började man prata om fritidsgården och för fyra år sedan fattades beslutet, men sedan dess har ingenting hänt. Byggnaden som ska bli den nya fritidsgården står i dag tom och är låst.

Ungdomarna i Alby har försökt att prata med kommunstyrelsens ordförande för att få svar, men utan framgång. Enligt ungdomarna bryr sig politikerna inte, men från kommunens sida säger man att planerna är på gång.

- Vi jobbar allt vi kan på att den nya fritidsgården och med verksamhet även för äldre ungdomar ska jobba i maj 2015, det är det beskedet som jag fått så sent som idag, säger Katarina Berggren (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

Källa: SVT ABC Länk till artikeln