Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Mitti: Söder populärt hos stockholmarna

9 april 2014, 17.03 Om stockholmarna får välja vill de helst bo på Södermalm, visare en undersökning gjord av Opinion Stockholm på uppdrag av mäklarfirman Bjurfors. På 50-talet var stadsdelen nedgånget och toppade inte listan.

Innerstaden lockar fortfarande många men enligt undersökningen visar det sig att mer än var fjärde vill bo på Södermalm om de fick välja i Stockholms län.

Söderandan lockar, och enligt Elisabeth Lilja, docent i sociologi vid Stockholms universitet är det svårt att veta vad som lockar människor till att bo på Söder. Många som bor på Söder jobbar med media, kultur, konst och mode.

På 60-talet var Söder ett låginkomstområde och räknades som nedgånget, men på 70-talet kom vändingen. Staten gick in med pengar för att modernisera och renovera stadsdelen.

Källa: Mitti Länk till artikeln