Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Ny skola byggs i Norra Djurgårdsstaden

7 maj 2014, 10.20 Hammarby Sjöstad har haft och har fortfarande stora problem med att erbjuda skolplatser till barnen, trots att det gått flera år sedan stadsdelen stod klart. Politikerna insåg för sent att det flyttade in fler barnfamiljer än de 55-plusare som man trodde.

Nu vill politikerna inte göra om samma misstag igen och den första skolan är redan planerad i Norra Djurgårdsstaden. Byggstart är 2016 och man beräknar att kunna hålla den första lektionen om fem år.

Skolan kommer att placeras intill glasklockorna där den nya förskolan och grundskolan upp till årskurs 6 kommer att byggas. Skolan kommer att ha plats för cirka 800 elever.

I Hammarby Sjöstad finns det inte tillräckligt med skolor och man har fått bygga i efterhand. I vintras invigdes en ny skola med skolgård på taken för att få plats. Nu är man beredd att det kommer att bo många barnfamiljer i Norra Djurgårdsstaden.

Kostnaden för skolan beräknas 350 miljoner kronor. Enligt Lotta Edholm, skolborgarråd (FP) skiljer sig skolan från andra skolor med en fin miljö i kombination med gamla industrilokaler och supermoderna.

Källa: SVT ABC Länk till artiklen