Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Pendelbåtar kan bli en del av kollektivtrafiken

23 maj 2014, 13.24 Trafiknämnden har valt att följa Kristdemokraternas förslag om att bygga ut Stockholms kollektivtrafik med ett nät av pendelbåtar. Linjen Ekerö och Stockholm City är ännu inte spikad eftersom det kräver medfinansiering från Trafikverket och berörda kommuner.

Pendelbåtarna kommer att byggas ut vid årsskiftet 2015/2016. Under ett försök på två år där tre linjer kommer att utvärderas.

Turerna kommer att vara Solna strand – Minneberg – Hornsbergs strand – Lilla Essingen – Hornstull – Årstadal, med en tättrafik på 40 min högtrafik och 60 min lågtrafik.

Om Trafikverket går in som medfinansiär på 50 procent och att berörda kommuner står för finansieringen av bryggor då kan Ekerö – Gamla stan – Klara Mälarstrand få tre avgångar per dag.

Källa: SVT ABC Länk till artikeln