Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Protester mot Nobelcenter

3 mar 2014, 17.00 Nu har Nobelupproret startat. En facebookgrupp med  2.300 medlemmar  protesterar och samlar in namn mot bygget av ett  Nobelcenter på  Blasieholms­udden.– Det är anmärkningsvärt att det är så tyst om  ett jätteprojekt i  stadens hjärta, säger en av initiativtagarna,  Caroline Silfverstolpe.

Nu har Nobelupproret startat. En facebookgrupp med  2.300 medlemmar  protesterar och samlar in namn mot bygget av ett  Nobelcenter på  Blasieholms­udden. – Det är anmärkningsvärt att det är så tyst om  ett jätteprojekt i  stadens hjärta, säger en av initiativtagarna,  Caroline Silfverstolpe.

Det är inte ett Nobelcenter som sådant de protesterar  mot, enligt henne, utan att en unik hamnmiljö och viktiga funktioner för  sjöfartsstaden Stockholm försvinner.

– Nu vill man sopa rent för ett nybygge med förkrossande ­dominans.  Det finns ingen ödmjukhet för ­platsen, byggnaderna är viktiga  historiska markörer, säger Caroline Silfverstolpe.

Källa: DN Länk till artikeln