Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

S vill värva toppkandidater till lärarutbildning

16 april 2014, 13.27 Sundbybergs kommunalråd och Socialdemokraterna vill satsa på att locka toppstudenter till lärarutbildningar med garanterat jobb i kommunen, något oppositionen inte imponeras av.

I dag är lärarutbildningen inte särskilt populär och betygskraven för att bli antagen är låg. För att fler ska söka sig till lärarutbildningen vill nu Sundbybergs kommun värva kandidater med toppbetyg från gymnasiet och högskolan till ett superlärarprogram. Under utbildningens tid ska man vara aktiv i kommunen, och efter utbildningen erbjuds en fast tjänst. Dessutom ges ett lönetillägg på flera tusen.

Socialdemokraterna nationellt ställer sig positiva och ser att pilotprojektet skulle kunna sprida sig till övriga landet och de vinner, och står bakom förslaget.

Men moderata oppositionrådet i Sundbybergs kommun är inte imponerad. Mikael T. Eriksson oppositionsråd i Sundbyberg säger att 34 procent av kommunens niondeklassare inte har godkända betyg, och att man i stället borde satsa på annat. Problemet kan göra marginella skillnader men riktar inte mot de stora problemen.

Källa: SVT ABC Länk till artikeln