Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Satsning på vården i sommar får kritik

14 maj 2014, 13.14 Alliansen i landstinget satsar 60 miljoner kronor för att sjukvården i Stockholms län ska fungera så störningsfritt som möjligt, satsningen får kritik från Vårdförbundet.

Politikerna hoppas bland annat på att göra det attraktivt att arbeta under de mest populära semesterveckorna. P4 har träffat patienter som inte ser fram emot att söka vård i sommar, på grund av hur det sett ut i vården med personalbrist och många stängda avdelningar. I år är inget undantag och de stora sjukhusen har redan tvingats stänga 200 platser vilket är fler än tidigare år i Danderyd och Södersjukhuset. Årets semesterperiod kan komma att bli värre än i fjol.

Alliansen hävdar att årets ekonomiska sommarsatsning som är tre gånger så hög som förra året är till för att öka information till allmänheten. Tanken är att patienterna ska märka av så lite som möjligt, enligt personallandstingsrådet Anna Starbrink (FP).

Brist på sjuksköterskor och pengar ska fungera lite som ett smörjmedel menar Anna Starbrink.

Detta får kritik av Vårdförbundet.

- Fullständig skandal, de styrande politikerna räknar kallt med att personalen återigen ska offra sig, säger Vårdförbundets ordförande Eva Nova.

Källa: SR P4 Stockholm Länk till artikeln