Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

SL lovar att tvärbanan ska bli punktligare

13 maj 2014, 10.58 Det första året har den nya tvärbanan drabbats av signalfel, stopp och förseningar. Men SL lovar förbättringar efter sommaren.

Den nya tvärbanan som startades i höstas var efterlängtad, men har redan stött på problem. Bland annat signalfel som lett till förseningar och stopp, men det är inkörningsproblem, säger Lovisa Åbom vid SL:s presstjänst.

SL har mottagit klagomål om dålig service, förseningar och trafikstopp, folk har även klagat på att linjerna inte är synkade. Lokaltidningen Mitti har tidigare berättat att man haft tekniska problem, där man ett tag inte kunde bromsa och ett annat tåg som backade istället för att köra framåt. Ett 20-tal allvarliga fel samt 800 mindre har fått rättats till av den spanska leverantören. Men främst har det varit problem med signalfel.

Efter sommaren får Solnatrafiken tiominuterstrafik och 2015 ska det vara möjligt att åka utan att behöva byta. Det ska även underlätta för resenärer som ska byta tåg i Alvik, istället för att gå över spåren ska tåget stanna på samma perrong.

Trots alla problem som den nya tvärbanan haft valde man att öppna den trots att den inte var färdig, i sommar kommer tvärbanan stängas på grund av arbete.

Källa: Mitti Länk till artikeln