Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Södertälje får 600 nya utbildningsplatser

3 juni 2014, 13.05 800 miljoner kronor satsas i ett centrum för utbildning och forskning med inriktning mot produktionsteknik och logistik i Södertälje.

- Sammantaget omfattar det 1,6 miljarder varav 800 miljoner kronor är nya pengar, säger utbildningsminister Jan Björklund.

KTH får 1200 fler utbildningsplatser på Campus Södertälje. Centret är ett samarbete mellan näringsliv, kommun och andra finansiärer.

Utbildningsminister Jan Björklund presenterade satsningen vid en pressträff tillsammans med Astra Zenecas vd Jan-Olof Jacke och Scanias vd Martin Lundstedt.

Att amerikanska Pfizer lagt flera bud på Astra Zeneca som styrelsen sedan avvisat. Men att bolagen nu bidrar till en utbildnings- och forskningssatsning har ingen koppling med händelserna enlig t vd:arna.

Scanias vd Martin Lundstedt framhåller att samarbetet med KTH inte är något nytt, men det finns ett behov i framtiden av en utveckling.

Källa: SVT ABC Länk till artikeln