Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Stockholm ansöker om konståknings-VM 2017

29 april 2014, 08.58 Svenska Konståkningsförbundet har valt Stockholm som värdstad och ansökningspartner till VM i konståkning 2017. Stockholm kommer redan i januari nästa år stå som värd för konståknings EM, ett arbete som just nu pågår febrilt.

Konståkningen är en av de mest populära tv-vintersporterna. Med EM och VM i Stockholm ger det stockholmarna möjlighet att del av sporten på nära håll, och för konståkarna att tävla på hemmaplan.

Att ansöka om konståknings VM flyttar fram positionerna för Stockholm som konståkningsdestination. Att det skiljer två år emellan mästerskapen, är bara positivt.

- Det behövs ett nav för konståkning, inte bara i Sverige, utan i Norden, säger Katarina Henriksson, ordförande i Svenska Konståkningsförbundet.

Sporten är på frammarsch och blir allt mer populär, idag finns det mer än 130 klubbar med över 20.000 medlemmar. Stockholms klubbarna utmärker sig med många duktiga juniora, som också tävlar internationellt.

Källa: Svenska Dagbladet Länk till artiklen