Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Stockholm vill inte hjälpa EU-migranter till permanent camping

13 maj 2014, 10.08 Stockholm tänker inte följa exemplet från Göteborg där kommunledningen ordnat en uppställningsplats för tiggande EU-migranter. För Stockholms del är det ingen långsiktig lösning med att ha uppställningsplatser för husvagnar, enligt Anna Köning Jerlmyr (M), socialborgarråd i Stockholm.

En kortsiktig lösning enligt Anna Köning Jerlmyr (M) är att istället hänvisa till härbärgen som finns och som kostar 70 kronor per natt, eller hysa in sig lagligt i till exempel campingstugor. Men för tiggarna ser verkligheten inte ut så. De bor under någon bro, tält eller koja i skogen.

Utställningsplatser för husvagnarna är inte hållbart och långsiktigt inte bra. Målet för migranterna är att få arbete och utbildning i länderna de kommer ifrån, men det är ett arbete som kommer att ta lång tid, säger Anna Köning Jerlmyr (M), socialborgarråd i Stockholm.

Källa: SR P4 Stockholm Länk till artikeln