Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Stockholmarna fast i bilköer i nästan elva arbetsdagar

5 juni 2014, 10.50 Stockholmarna satt i köer i nästan elva arbetsdagar under 2013, och förseningar per timme i rusningstrafik var ungefär 37 minuter, enligt en rapport från positionerings- och navigeringsföretaget TomTom. Rapporten visar att Stockholm är Europas tolfte mest trafikerade stad när det gäller bilköer. Rapporten täcker trafiken under 2013 och baseras på faktisk hastighetsdata.

Ur ett veckoperspektiv är onsdag kväll och måndag morgon de sämsta dagarna att köra bil på, och den värsta dagen av alla var tisdagen den 15 januari.

- Syftet med rapporten är att informera allmänheten och politiker om hur situationen ser ut i de olika städerna. Siffrorna väldigt pålitliga, säger Stefan Högberg, Sverigechef på TomTom.

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M)menar att många europeiska som Stockholm som saknar en ringled runt staden, och det är en av anledningarna till att Stockholm hamnar så högt på listan.

Källa: Metro Länk till artikeln