Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Stort intresse för Opinion Stockholm

SVT

18 mar, 2013 Opinion Stockholm har sedan lanseringen den 11 mars synts i ett flertal medier som uppmärksammat starten. Många stockholmare har sett initiativet, anmält sig till panelen och kommit med förslag på frågor som institutet kan driva.

– Det är kul att medier och medborgare visat intresse för vår start och vi hoppas att fler stockholmare får upp ögonen för vår panel, som förhoppningsvis kan bidra till att påverka lokalpolitikerna, säger Axel Lagerbielke. 

Institutets ambition är att tydliggöra för politiker vad kommuninvånarna tycker i olika politiska frågor. Panelen med tusentals stockholmare ska utgöra basen för åsikterna och föras fram till de folkvalda. Genom att vara med i panelen och svara på frågor får invånare en chans att påverka utan att engagera sig politiskt.
– Vi vill vara en brygga mellan politiker och medborgare. Vi har fått positiva mejl och kommentarer på Facebook och Twitter där folk välkomnar vårt initiativ. Att SVT, Dagens Nyheter, Dagens Opinion omskrivit vår verksamhet hoppas vi ska sprida den unika möjlighet som vår affärsidé ger alla stockholmare, säger Axel Lagerbielke, initiativtagare till Opinion Stockholm.

 

Sedan starten har cirka 300 anslutit sig till panelen för att säga sin åsikt i olika frågor, vilket visar att folk är både villiga och intresserade av att engagera sig. Resultatet ska presenteras för politiker, media och andra opinionsbildare.

– Intresset bland stockholmarna är stort och bredden av förslag på områden som de vill att vi ska lyfta är många. Det är allt från ombyggnad av Slussen till social ohälsa som engagerar stockholmarna. Vi hoppas nu kunna ta tillvara många av dessa förslag och göra skillnad för Stockholm, säger Lars Andersson, Opinion Stockholms analysansvarig.

Av: Opinion Stockholm

 

 Läs artiklarna i media om Opinion Stockholms lansering:

http://www.dn.se/sthlm/ny-opinionssajt-ska-paverka-politikerna

http://www.dagensopinion.se/spotlight-grundare-och-sinitor-avhoppare-startar-opinionssajt

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/stockholm-far-eget-opinionsinstitut

http://www.svtplay.se/video/1098315/14-3-19-15