Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Studentboende byggt i rekordfart

29 april 2014, 17.30 Stockholm lider av akut brist på studentbostäder, en del av lösningen finns på plats i Bredäng. Björksätra campus som området kallats för, har byggt studentlägenheter i rekordfart. Första mötet om bygget var för 1,5 år sedan, tillsammans med exploateringskontoret och DAP Stockholm, som utvecklat bostäderna.

De första 240 hyresgästerna kommer att vara gästforskare och studenter från KTH. Inom en månad planeras att bygga ytterligare 140 nya lägenheter i området.Husen är byggda av prefabricerade moduler som transporterats från en fabrik i Småland, och sedan monterats på plats.

Ett tillfälligt bygglov var en förutsättning för byggandet av bostäderna skulle ske snabbt, något som annars ofta tar 5-10 år. Ett problem som hindrar att området blir en permanent plats för bygget är en luftburen kraftledning. Ledningen ska grävas ner och ska vara klart senast 2018.

Källa: Metro Länk till artiklen