Bli Medlem!

Opinion Stockholm är ett oberoende opinionsinstitut med fokus på medborgardialog i Stor-Stockholm. På uppdrag genomför vi undersökningar och medborgardialoger. Vi bidrar även själva till att skapa dialoger genom att lyfta medborgarnas egna åsikter för ett bättre Stor-Stockholm.

Ungdomarna i Alby lyckas ordna fritidsgård

12 maj 2014, 11.18 Åtta dagar – så lång tid tog det för ungdomarna i Alby att lyckas med vad politikerna inte lyckats klara på åtta år. Ungdomarnas protester gav resultat och en tillfällig fritidsgård i Alby kommer att finnas. Det var vid ett möte som ungdomarna från Alby mötte politiker och tjänstemän från kommunen.

För åtta år sedan började man prata om en ny fritidsgård i Alby, för fyra år sedan togs beslutet men sedan dess har inget hänt och lokalen där fritidsgården ska husera står fortfarande tom, orenoverad och låst.

Bakgrunden till mötet var protesterna som organiserats av ungdomarna i Alby vid kommunhuset för ungefär tre veckor sedan. Ungdomarna ville ha svar på varför de varit utan fritidsgård så pass länge.

Till mötet hade ungdomarna förslag på en tillfällig fritidsgård i Subtopia i väntan på att aktivitetshuset Albyvägen 7 ska bli klart 2015. Politikerna har sagt ja till ungdomarna i Alby om att ta över lokalen och själv göra i ordning den.

Politiker och tjänstemän har än inte fattat de beslut som behövs för att komma igång. Planen är att fritidsgården ska vara klar efter sommaren och vara en del av Grundens verksamhet.

Källa: Mitti Länk till artikeln